Gyógynövények és termékenység

Teával lehet a termékenységet növelni

3-csésze

A gyógynövények alkotják az egy ideje nagy közkedveltségen örvendő  természetgyógyászat alapját. Ebben a fejezetben szeretnénk Önnel ismertetni, hogyan használhatja fel a természet kincseit termékenysége érdekében, pl. teakészítmények formájában, és mi az, amivel nem szabad foglalkoznia...

A gyermekre vágyó nőknek el kell kerülniük a következő növényeket: bojtorján, macskamenta, zellermag, kamilla, indiángyökér, édeskömény, boróka, zsálya, fahéj és szennalevél. A férfiak jól teszik, ha lemondanak az orbáncfűről, rózsás hunyorról, páfrányfenyőről, édesgyökérről, kasvirágról. 

 

Hogyan készítse el a teát

Ahhoz, hogy a tea a legjobban kifejthesse a hatását, mindig frissen készítse el. Ha nincs más utasítás, vegyen csészénként egy-két teáskanál (gyógyszertárból származó)  gyógynövényt, és öntse le gyöngyözve forró vízzel. Ezután hagyja a teát mintegy 10 percig lefedve ázni. Naponta legfeljebb 2 – 3 csészével, kis kortyokban (ne evés közben!). Ha 4 – 6 hét múlva még nem lépne fel a kívánt hatás, próbáljon ki más, hasonló hatású gyógyteát. 

 

Gyermek utáni vágy- gyógytea a termékenység érdekében

Alkalmazási terület 607. Gyógynövény 608. Ösztönzi a peteérést, erősíti a méhet, javítja a sárgatest-hormonok termelését & görcsoldó hatású 609. indiángyökér/Lágyszőrű palástfű 610. cikluszavarok 611. Fekete üröm612. Peteérés, ivarmirigy 613. Rozmaring614. Hormonális egyensúly 615. Réti here616. A méh vérellátásának támogatása 617. Bangita618. Magzatérés, nemi hormonok 619. Egyszarvú gyökér620. Hüvelyi közeg, nyálkahártya 621. Majoranna 622. Ösztrogénképzés 623. Szibériai ginseng 624. Sárgatest-hormon, Prolaktin-felesleg 625. Illatos bartácserje626. A spermium minősége, potencia, libidó 627. Királydinnye.

 

Illatos barátcserje, a női termékenység segítője

Női hormonjai harmonizálásához felhasználhatja a jól bevált illatos barátcserjét (Vitex agnus). Vidéken szűzbariskának is nevezik. Az illatos barátcserje magjai szabályozzák a hormonháztartást, mégpedig úgy, hogy normalizálják a prolaktin-túltermelést, és stabilizálják a sárgatesteket. Az illatos barátcserje ezzel elősegíti a peteérést, és így növelheti a termékenységet. Készítsen minden reggel egy csésze teát az illatos barátcserje terméséből, vagy fogyasszon illatos barátcserje-kivonatot cseppek formájában a gyógyszertár utasításai szerint. 

 

Tea a ciklus mindkét szakaszában

zöld-tea

A ciklus első felét a menstruáció végétől a peteérésig számítjuk. Ez alatt az idő alatt igya  a következő alkotóelemekből összeállított vérerősítő teát:20-25g zsályalevél, fekete üröm és kínai angyalgyökér. A peteéréstől a vérzésig terjedő időszak a ciklus második fele. Erre az időszakra olyan teakeveréket ajánlunk, amely segít a kikapcsolódásban és szabályozza a vérzést. Ehhez  20-25 g lágyszőrű palástfűre, cickafarokra, citromfűre és illatos barátcserje magjára. Mindkét teát készítsük el a leírás szerint. Igyon naponta három csészével. 

 

Tea és gyógynövények a férfi  termékenységnek támogatásához 

A kínai orvostudomány a férfiak számára is ismer olyan gyógynövényeket, amelyek megszüntetik a zavarokat és ösztönzik a termékenységet. Válasszon: A szibériai ginszeng (Eleutherococcus) segít a férfi impotenciája esetén. Egy teáskanál ginszenget kb. 150 ml forró vízzel leforrázni, 5 percig főzni, végül még 5-10 percig lefedve tartani. Teaszűrőn átszűrni, ízlés szerint édesíteni. Vigyázat, ne igyuk nyugtalanság, magas vérnyomás és forróság-érzet esetén! Tökmag cinkhiány esetén. Támogatja a tesztoszteron-termelést – és ezzel a potenciát és kedvet is! A bazsalikom támogatja a termékenységet.A csalánmag javítja a spermiumok minőségét. Naponta egy-két kanállal salátában, vagy csak magában. Napi egy teáskanál virágpollen növeli a vitalitását. 

 

A férfierő teája

gyógynövények terhes

A kínai orvostudomány hagyta ránk a következő receptet, amely a férfierő növelésére szolgál. Készíttesse el a keveréket a gyógyszertárban:

  • - 3g gyíkvirág és fahéj 
  • - 4g ginszenggyökér és madárhúr
  • - 6g mezei zsurló, gumiszil, Goldene-Augen-gras-Wurzel, Hartiegelfrucht és nonigyökér
  • - 9g lícium-termés és kínai angyalgyökér 
  • - 12g Braunwurzel und Atractylodesl

Készítse el a teát a fenti módon, és igyon belőle naponta 2 – 3 csészével. Nem javallott nyugtalanság és hőhullámok esetén!