Előkészület terhesség

Kedvező körülmények megteremtése a terhességhez

Bizonyosságot nyert, hogy a terhesség kialakulását megfelelő életmóddal segíthetjük elő. Rengeteg apróság, aminek az eddigi mindennapokban nem szentelt különösebb figyelmet, összességében pozitívan befolyásolhatja a fogamzásképességet, és az első órától erősítheti a születendő gyermek egészségét. 

 

Ellenőrző lista a gyermek utáni vágyhoz 

ellenőrző-lista-gyermek-utáni-vágy

A gyermek utáni vágyhoz összeállított ellenőrző lista segíthet, hogy felfedezze a környezetében azokat a tényezőket, amelyek vélhetően negatívan befolyásolják az egészségét, és tippeket kínál  ahhoz, hogy hogyan tudja a testét a lehető legjobban felkészíteni a terhességre. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide!

 

A stressz és  a gyermek utáni vágy

virág-kő

Az elmaradó terhesség gyakran lebecsült oka a stressz. Fogja vissza magát, teremtsen felszabadult légkört maga és a partnere körül. Megmutatjuk, hogyan kerüljön ismét egyensúlyba. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide!


A táplálkozás és a gyermek utáni vágy

bevásárló-táska

Ha szeretne teherbe esni, az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás nagyon fontos mind az Ön, mind a születendő gyermek számára. Összeállítottunk az Ön számára egy tíz pontból álló, a hétköznapokon is könnyen betartható táplálkozási szabályt. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide! 

 

Alkohol és kábítószer

fogamzásképesség-dohányzás-alkohol

Már akkor mondjon le az alkoholról és az egyéb drogokról, amikor még csak a gyermek utáni vágy időszakát éli. Szokjon le a dohányzásról, mert a cigaretta nagy mértékben befolyásolhatja a fogamzásképességet. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide!

 

A tápanyagok és a gyermek utáni vágy

tápanyagok-gyermek-utáni-vágy

A legfontosabb tápanyagok praktikus listája a fogamzásképesség támogatására, gyermek utáni vágy esetén. Megmutatjuk Önnek, mely természetes élelmiszerekben fordulnak főképpen elő ezek a tápanyagok, és miért fontos a fogyasztásuk. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide! 

 

A testsúly és a gyermek utáni vágy

mérleg

A túlsúly, de az alultápláltság is nagy mértékben akadályozhatják a terhesség kialakulását. Állapítsa meg, melyik súlycsoportba tartozik, és azt, hogy hogyan érheti el saját személyes gyermekvágy-súlyát. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide! 

 

Betegségek és gyermek utáni vágy

nő-gyógyász

Létezik néhány betegség, amely észrevétlenül zajlik le, és mégis megakadályozhatja a terhességet. Néhány szájon át fogyasztandó gyógyszer is hátrányosan befolyásolhatja a megtermékenyítést. Íme, az első áttekintés. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide! 

 

Ellenőrizze az eddigi oltásait

oltások-terhesség

Már a terhesség előtt ellenőrizze az eddigi oltásait, hogy a terhesség alatt ne kelljen magát beoltatnia. Ily módon számos lehetséges komplikáció elkerülhető. Olvassa el, mely oltások fontosak. 


Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide!

 

Egészséges fogak

amalgam

Még a terhesség előtt látogasson el a fogorvoshoz. Így gond nélkül végrehajthatók és lezárhatók a szükséges kezelések. Mivel kimutatták, hogy összefüggés van a bakteriális fertőzések és a vetélések számának megemelkedése között, rendkívül fontos, hogy megtegye ezt a lépést. 


Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide!

 

Környezeti mérgek és gyermek utáni vágy

mérgező-anyagok-fogamzásképesség

Nem ritkán olyan káros anyagok találhatók a környezetünkben, amelyeket nem látunk, és más módon sem tudunk észlelni, ugyanakkor viszont rendkívül károsak a számunkra, hátrányosan befolyásolják a fogamzásképességet, és ezzel megakadályozzák a terhességet. 

Közvetlenül a cikkhez – kattintson ide!