Az immunitás ellenőrzése

A terhesség előtti időszak éppen alkalmas arra, hogy ellenőrizzük oltásainkat, és kiderítsük, milyen oltásra van szükségünk. Orvosi szempontból ajánlatos, ha beoltatjuk magunkat tetanusz, diftéria, szamárköhögés, poliomyelitis (gyermekbénulás), hepatitis B, kanyaró, mumpsz, rubeola és bárányhimlő ellen. A terhesség alatt ugyanis ezek a betegségek nagyon kellemetlen lefolyásúak és problematikusak lehetnek. 

Sok nő immunis a rubeolával szemben, mivel gyermekkorukban beoltották őket. Ha Ön nem kapott oltást ( az oltási könyvecskéjében ezt ellenőrizheti), alaposan át kellene gondolnia, nem akarja-e bepótolni. Ha igen, az oltást követő három hónapban nem szabad teherbe esnie, az oltás védelme ez után biztos. 


A rubeolafertőzés lehetséges következményei:három-hónapos-oltás

Ha a terhesség kezdetén elkapja a rubeolát (rózsahimlőt), ez komoly következményekkel járhat a babára nézve. A fertőzés a terhesség első nyolc hetében növeli a vetélés kockázatát; az első tizenkét hét alatti fertőzések esetében az esetek 70 %-ában a gyermek nagyfokú torzulásaira kerül sor, pl. süketségre, fejlődési rendellenességekre, szemrendellenességekre és egyéb károsodásokra. 

FIGYELEM: Csak akkor oltassa be magát, ha egészséges és általában jól érzi magát, mivel csak az érintetlen immunrendszer képes jól reagálni az oltásra. 


Nem található termék a megadott feltételekkel.