Mennyi ideig tart?

 

Mennyi ideig tart, míg teherbe esem?

A peteérést közvetlenül megelőző legtermékenyebb ciklusnapon lezajlott nemi aktus után is csupán a nők 27 %-a esik teherbe. Így hát semmi ok az aggodalomra, ha nem sikerül azonnal. Legyen türelemmel.

Orvosi hozzájárulás nélkül fél éven belül a nők mintegy 60 %-a, egy éven belül pedig 85 %-a esik teherbe. A maradék 15 % fele az elkövetkező időben szintén teljesen természetes úton teherbe esik. 

 

Átlagos fogamzási ráta

Ciklus 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ebből terhes           60%           85%
Ebből nem terhes           40%           15%

 

Gyorsabban teherbe esni a termékeny napokon

Ha a nő ismeri a legtermékenyebb napjait, és ez alatt az idő alatt közösül a partnerével, a terhességig terjedő időt jelentősen lerövidítheti.:Tudományos munkák

bizonyították, hogy azoknak a nőknek, akik a termékeny időszakban éltek nemi életet a partnerükkel,  a 38 %-a már egy ciklus után teherbe esett, 3 havi ciklus után  

68 %-a és 6 ciklus után a 81 százalékuk. 12 ciklus után 92 százalékuk terhes volt. A fennmaradó 8 % mintegy fele a következő 36 hónap folyamán teherbe esett. 

 

Következtetés: a termékeny napokon folytatott célzott nemi érintkezés jelentősen lerövidítheti a terhesség kialakulásáig terjedő időt. 

Számos nő azért nem esik teherbe, mert gyakran olyankor él nemi életet a partnerével, amikor a fogamzás valószínűtlen, vagy éppen lehetetlen! Ez sokszor arra vezethető vissza, hogy úgy vélik, a termékeny napok pontosan a ciklus közepén vannak. A termékeny napok és a peteérés azonban természetes jelenség, és nem statikus esemény. Gyermek utáni vágy esetén fontos, hogy tudjuk, melyek a személyes termékeny napjaink

 

Fogamzási arány a termékeny napokon folytatott nemi élet után

Ciklus       1    2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Ebből terhes     68%     81%           92%
Ebből nem terhes      32 %     19%           8%

 

 

A nő életkora is szerepet játszik

Statisztikai szempontból nézve egy cikluson belül normális peteérés és nemi élet esetén a termékeny napokon a 15 éves lányok közül minden második, a 25 évesek közül minden harmadik, a 35 éves nők közül pedig minden hatodik esik teherbe. 

Olvassa el, hogyan állapíthatja meg a termékeny napjait