Nem sikerül

Mikor keressük fel az orvost?

ok-elmaradás-terhesség

A gyermekre vágyó pároknak azt ajánljuk, hogy 1 év sikertelen próbálkozás után forduljanak orvoshoz. 

Sokat segíthet, ha már előzetesen összegyűjti a ciklusának adatairól szóló feljegyzéseket és dokumentációt. Az orvos az Ön feljegyzései alapján számos információra tesz szert, ami utalhat a kívánt terhesség elmaradásának okára. 

 

Hogyan figyelhetem meg a ciklusomat?

A ciklus során több jel is utal az Ön termékeny időszakára. Ezeket feljegyezheti egy ciklusnaptárba, vagy használhat cikluskövető számítógépet is, pl. a cyclotest babyt. Ez az eszköz megjegyzi az Ön ciklusának adatait, automatikusan kiértékeli őket (megmutatja, hogy éppen termékeny időszakban van-e vagy sem), és lehetővé teszi, hogy az információkat átvigye a saját számítógépére, ahol aztán összeállíthat egy saját termékenységi profilt.

Emellett jó, ha ellenőrzi, vajon a táplálkozás, fontos tápanyagok hiánya, egy eddig fel nem fedezett betegség, a sok stressz nem lehetnek-e gyermektelensége okai. 

Sok pár rendszeresen olyankor él nemi életet, amikor a terhesség kialakulása valószínűtlen, vagy éppenséggel lehetetlen. A peteérésre ugyanis gyakran nem a ciklus közepén kerül sor, hanem egy váratlan időpontban. A személyes ciklus nem valami statikus képződmény, hanem egy természetes egyéni folyamat. A peteérést emellett még enyhén befolyásolhatja pl. diéta, sok sport, stressz, gyógyszerek stb. Ennél fogva fontos, hogy kiderítse, melyek az Ön személyes rendkívül termékeny napjai, és szerelmi életet ehhez az ismerethez igazítsa.