Szex mikor milyen gyakran?

Milyen gyakran szeretkezzünk,ha gyermeket szeretnénk?

szex-gyermek-utáni-vágy

Kezdetnek egy jó tanács:

Ne  a gyermek utáni vágyról szóljon a szexuális élete – ez szükségtelen nyomást hoz magával, és lelki akadályokat emel. Szeretkezzen olyan gyakran, ahányszor csak jólesik, mivel a szex boldogsághormonokat szabadít fel, és ez szárnyakat ad. 

 

Az időpont számít, nem a minőség

naptár

Végső soron nem is fontos, milyen gyakran szeretkezik. A fontos az, hogy mikor. Hiszen sok pár „gyakorol“ hiába, mivel éppen olyankor szeretkeznek, amikor a teherbeesés valószínűtlen vagy éppenséggel lehetetlen. 

A nő maga ciklusonként csak néhány órán át termékeny. A férfi ondósejtjeinek élettartamával együtt mintegy 5 – 6 napnyi termékeny időszakot állapíthatunk meg (termékeny napok) a peteérés körül. 

 

Szex a termékeny napokon

fiatal-pár

Ha teherbe akar esni, jó, ha tudja, mikor kerül sor a peteérésre a termékeny napok során, hogy ezeken a napokon célzottan termékeny közösülésre kerülhessen sor. Mivel a peteérés többnyire észrevétlenül zajlik le a test belsejében, nehéz megállapítani, mikor kerül sor pontosan a peteérésre. Léteznek azonban olyan segédeszközök, amelyek az Ön személyes ciklusának adatai alapján megmutatják és prognosztizálják az Ön termékeny napjait és a peteérést. 

Használja fel ezt a tudást, hiszen azok a gyermeket óhajtó párok, akik a nemi érintkezésüket a peteérés körüli termékeny napokra koncentrálják, gyorsabban esnek teherbe. Ebben az időszakban éljenek olyan gyakran nemi életet, ahányszor csak kívánják – általánosságban a termékeny időszak alatt kétnaponta ajánlatos a szex. 

Egyes orvosok ajánlása még pontosabb: Hogy gyermek utáni vágy esetén pozitívan befolyásoljuk a terhesség kialakulását, jól teszi, ha a peteérés előtt két nappal, és emellett a peteérés napján is szeretkezik. A cyclotest baby megmutatja Önnek a peteérés előtti nagyon termékeny napjait, így szerelmi életét ehhez tudja igazítani.