cyclotest kérdések & válaszok

Mi a különbség a cyclotest és a többi számítógép között?

A cyclotest baby többet tud. Míg a többi cikluskövető számítógép csak egyetlen termékenységi tünet megfigyelésére képes (vagy a testhőmérséklet, vagy a hormonértékek változása), a cyclotest baby két termékenységi értéket (testhőmérséklet & hormonérték vagy testhőmérséklet és a méhnyak-váladék megfigyelése) tud párhuzamosan követni és kiértékelni. A cyclotest baby ezzel olyan pontosan és megbízhatóan be tudja határolni a peteérést, mint egyetlen más cikluskövető számítógép sem. 

A cyclotest baby ezenkívül rendelkezik egy USB-interfésszel, hogy személyes adatait áttölthesse a saját számítógépére. A mellékelt szoftverrel önállóan és többletköltségek nélkül megrajzolhatja, kinyomtathatja vagy mailben továbbküldheti saját termékenységi profilját ill. ciklusgörbéjét. Ez nagy segítséget jelenthet az orvosának, és értékes időt takaríthat meg vele. 

 

A cyclotest több, mint 30 éves tapasztalatokra tekint vissza. Ez idő alatt állandó fejlesztésen esett át.

Hogyan segít a cyclotest, hogy teherbe essek?

Gyermek utáni vágy esetén a cyclotest baby segíthet, hogy lerövidítse a terhesség bekövetkezése előtti időt. Tanulmányok bizonyították, hogy azok a nők, akik tudták, mikor vannak a peteérés körüli termékeny napjaik, és ebben az időben éltek a partnerükkel nemi életet, lényegesen gyorsabban estek teherbe. A cyclotest baby a test hőmérséklete alapján megállapítja a termékeny és rendkívül termékeny napokat. Reggelenként, közvetlenül ébredés után, még a felkelés előtt megméri a testhőmérsékletét a cyclotest babyvel, amely ezt kiértékeli, és a mérés után közvetlenül megmutatja a kijelzőn, hogy éppen a termékeny, rendkívül termékeny vagy a terméketlen időszakban van-e. Így naponta tájékoztatást kap a termékenységi állapotáról, és szexuális életét ennek alapján irányíthatja, hogy gyermek utáni vágya hamarosan teljesüljön. 

A cyclotest baby a kijelzőn megmutatja Önnek, mikor lenne ésszerű egy további termékenységi jelzés, mint pl. a hormonértékek változásának megfigyelése. Ezeken a napokon kiegészítésként elvégezhet pl. egy hormontesztet, az eredményt betáplálhatja a cyclotest babybe, és így tudomást szerezhet a hamarosan bekövetkező peteérésről, és a saját személyes megtermékenyülési optimumáról.

 

Mikor kezdhetem el a mérést a cyclotesttel?

A cylotest babyvel való mérést a menstruáció jelentkezése utáni reggelen kezdi el (Figyelem: a hormonális fogamzásgátló szerek kiiktatása után várjon egy ciklust – a kiiktatás utáni vérzés ugyanis csupán a megszakítást jelzi). A menstruáció első napján a kis kerek gomb hosszabb ideig tartó lenyomásával jelezze a cyclotest babynek, hogy új ciklus kezdődött. A következő reggelen közvetlenül ébredés után helyezze a hőmérséklet-érzékelőt a nyelve alá, nyomja meg a nagy kerek gombot, és várjon, míg egy csipogó hangot nem hall, amely a mérés befejezését jelzi. A mérés után közvetlenül megjelenik a kijelzőn az Ön aktuális termékenységi állapota: termékeny, rendkívül termékeny vagy terméketlen.

 

Mikor és milyen gyakran kell mérni a cyclotest babyvel? 

A napi méréseket a cyclotest babyvel a ciklus indulása utáni reggelen kezdheti meg. Fontos, hogy előtte legalább 5 órát aludjon, és legalább egy órával a mérés előtt ne keljen fel az ágyból. A peteérés utáni hosszú terméketlen időszakban nem kell mérnie.

 

Mindig azonos időpontban kell mérni?

Az első mérés a ciklus során egy + / - 2 órás „időablakot“ nyit meg a következő mérések számára. Ezt az időablakot minden új ciklusban az első méréssel jelöljük ki.

 

Mit tegyünk, ha alkoholt fogyasztottunk, vagy keveset aludtunk?

Rendszertelenség esetén (pl. túl kevés alvás, megzavart éjszakai pihenés, parti, alkohol) hagyja ki a következő reggelen a mérést a cyclotest babyvel. Ha egy ciklus során nem áll rendelkezésre elegendő számú mérési adat, a szerkezet termékenységi szakaszt a biztonság kedvéért hosszabbnak mutatja.

Mi történik, ha beteg vagyok és lázam van?965. Lázas megbetegedés esetén jobb, ha kihagyja a méréseket. Gyógyulás után ismét folytatni lehet a megkezdett megfigyelést.

Mit tegyünk, ha gyógyszert szedünk?968. Ha hosszabb ideig kell gyógyszert szednie, jobb, ha megkérdezi az orvosát vagy a gyógyszerészét, hogy a gyógyszernek van-e hatása a testhőmérsékletre. Ha igen, abba kell hagynia a méréseket.

 

Nem működik az adatok leolvasása a számítógépen

Ahhoz, hogy a számítógépe le tudja olvasni az Ön adatait a cyclotest babyről, átviteli módba kell helyeznie. Ez a következőképpen történik:

A mellékelt USB-kábel segítségével kösse össze a cyclotest babyt a számítógéppel.

Nyomja meg a cyclotest baby nagy kerek gombját (mint reggel, amikor az ébredési hőmérsékletét méri). Amikor a kijelzőn megjelennek az első szegmensek, azonnal nyomja le és tartsa lenyomva a kis kerek gombot, míg a kijelzőn meg nem jelenik az „USB” felirat. Ekkor elengedhetjük a kis kerek gombot. A cyclotest baby most átviteli módban van, és a számítógépes szoftver segítségével leolvashatja a termékenységi profilját.

 

Hibajelentés, a termékenységi profil nem készül el

A cyclotest számítógépes szoftver a cyclotest babyben tárolt adatok leolvasása után összeállít egy PDF-adatállományt. A hibajelentés akkor jelenik meg, ha a program nem talál PDF-olvasót, vagy gondot jelent a program indítása. Kérjük, ellenőrizze a számítógépén, hogy rendelkezik-e az aktuális PDF-olvasó változattal. 

Itt leöltheti az Adobe Reader aktuális változatát.

 

Kompatibilis a cyclotest-szoftver a Windows 7-tel?

Személyes ciklusa adatainak leolvasása a cyclotest baby startcsomagban található cyclotest szoftverrel természetesen Windows 7-tel is működik. A leolvasás után az adatok egy termékenységi profilban kerülnek feldolgozásra.