Gyermek utáni vágy tapasztalatok

cyclotest-baby-tapasztalatokA „gyermek utáni vágy“ sok pár számára érzékeny téma. A teherbe esés akarásának döntése magánjellegű, többnyire nem kommunikálódik a kívülállók felé. Nagy a félelem attól, hogy állandóan rákérdeznek, különösen akkor, ha a terhesség még néhány hónap után sem következett be. Ennél fogva érdekesek azoknak a nőknek a tapasztalatai, akik ezt szintén megélték. 

Az alábbiakban közlünk néhány ránk bízott történetet: 

 

Az 1. ciklusban terhes lettem

A 33. Születésnapomon elhatároztam, hogy nem szedem tovább az antibébi tablettát, és olyan gyorsan kiiktatom, ahogy csak lehet. Akkor már mintegy 18 éve használtam, és elegem lett belőle. Abban az időben már hosszabb ideje volt egy állandó partnerem, vele szerettem volna megöregedni. Beszereztem egy cyclotest-számítógépet, amelyik megmutatja, mikor termékeny az ember és mikor nem. A termékeny napokon gumióvszert használtunk – körülbelül 6 hónapig. Ez a módszer nagyszerűen és meglepően egyszerűen működött. Közben egyre többször beszélgettünk egy gyerek lehetőségéről, és arról, vajon milyen is lenne az élet szülőként. Amikor a partnerem legjobb barátja is apa lett, mi is szerettünk volna egy babát. Nem tettünk mást, mint akkor éltünk szexuális életet, amikor a cyclotest azt mutatta, hogy éppen termékeny vagyok, és azonnal teherbe estem. Ez szép meglepetés volt. 

Szilvia, Budapest 

 

2. gyermeket tervezünk

Már volt egy 2 éves kislányunk, és szerettünk volna egy másik gyermeket, mielőtt visszamegyek dolgozni. De a második terhesség hónapok után sem akart bekövetkezni. Az első gyermekre vágyva bizonyára több volt a szex (gyermek nélkül az egész valahogy más), de azt nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz lesz még egyszer teherbe esni. A nőgyógyászom megmagyarázta, milyen gyorsan csökken a nő termékenysége (fogamzásképessége) 30 éves kor felett, és másodlagos terméketlenségnek (meddőségnek) nevezte ezt a körülményt. Azt ajánlotta, hogy először is próbáljam meg szabályozni a ciklusomat az illatos barátcserje segítségével, ugyanakkor viszont használjam a cyclotest babyt a ciklusom megfigyeléséhez, hogy később a ciklus adatainak révén megállapíthassuk a további teendőket, ha közben nem esnék teherbe. A ciklusom ezek után nyilvánvalóan gyorsan szabályozódott, mivel már a harmadik ciklus után azt mutatta a cyclotest baby, hogy valószínűleg terhes vagyok, és a nőgyógyászom ezt később örömmel meg is erősítette. 

Tünde, Szeged 

 

Kevés a sárgatest? Nem probléma…

Az esküvő után a partnerem és én szerettük volna a gyermek utáni vágy ügyét dűlőre vinni. A rendszeres szex ellenére azonban hónapokon át nem estem teherbe. A gyógyszerészemtől kértem tanácsot, mit tehetnék első lépésként. Azt tanácsolta, figyeljem a ciklusomat a cyclotest babyvel, mivel a ciklusgörbéből sok mindent ki lehet olvasni. A következő ciklus elején elkezdtem használni a cyclotest babyt. Az alkalmazás 3. ciklusában mailben elküldtem a nőgyógyászomnak a termékenységi profilomat. Az orvos azonnal felismerte, hogy kevés a sárgatest. Természetes gyógyszerrel kezeltük a problémát, és a cyclotest baby már két hónappal később jelezte: terhes vagyok. A cyclotest nélkül biztosan nem fedeztük volna fel olyan gyorsan a sárgatest-problémát. 

Klaudia, Kecskemét

Ön is küldje el nekünk saját tapasztalatait az info(kukac)cyclotest.hu email cimre, hogy ezen a helyen közölhessük!