Teherbe esni a cylotesttel

Teherbe esni a cyclotest baby segítségével nagyon egyszerű, és nem igényel nagyobb ráfordítást: 

- A cyclotest baby segítségével mérje meg reggelenként, ébredés után a nyelve alá helyezett beépített szenzorral a testhőmérsékletét (mintha lázat mérne) a menstruáció első napjától a peteérés utáni terméketlen időszakig.

-  Néhány másodperc után csipogó hangot fog hallani, ez jelzi, hogy a mérés befejeződött. Ne féljen, nem mérhet rosszul, mivel a cyclotest babyt felszereltük egy intelligens mérőfigyelő rendszerrel, amely „mekegéssel” jelzi, ha a mérés nem sikerült. Ilyenkor egyszerűen ismételje meg a mérést.

- A mérési folyamat után közvetlenül a cyclotest baby kijelzőjén megnézheti, hogy éppen a rendkívül termékeny napjait éli, és a peteérés hamarosan bekövetkezik, vagy most zajlik a terméketlen időszak. A rendkívül termékeny napokon nemi életet kellene élnie a partnerével, mivel ekkor van a legnagyobb esélye a teherbeesésre.

- Ha úgy gondolja, a kimutatott rendkívül termékeny napokon elvégezhet egy cyclotest ovulációs tesztet is. Ha ennek eredménye pozitív, betáplálhatja a cyclotest babybe, és megtudhatja, hogy a peteérésre a következő néhány órán belül sor fog kerülni. Ily módon két termékenységi tünetet is (a hőmérséklet és a hormonértékek változása) bevontunk a termékenységi optimum kiszámításába, és a bekövetkező peteérést a lehető legpontosabban meghatároztuk. Ez mind a mai napig egyedülálló, egyetlen más készülék sem képes a peteérést ilyen pontosan meghatározni.

- Ha bekövetkezik a kívánt terhesség, a cyclotest baby ezt már korán elárulja Önnek. Így már sokkal korábban értesül a terhességéről, mint más nők, és így az életmódja átalakításával (pl. az alkohol és a nikotin elhagyása) megakadályozhatja a különösen a terhesség korai szakaszában előforduló deformációkat.