Termékenység és peteérés

A termékeny (fogamzásképes) napok megállapítása

teherbe-esni--megtermékenyítés

A legtöbb pár csak akkor szembesül a fogamzásképesség témakörével, amikor már gyermeket szeretnének.

A fogamzásképesség eleinte alárendelt szerepet játszik, mivel a megbízható fogamzásgátlás iránti óhaj áll az első helyen. Alig van hát nő, aki ténylegesen ismeri a termékeny (fogamzásképes) napjait, vagy felfigyelt azokra a jelekre, amelyek a termékeny (fogamzásképes) ciklusszakaszt jellemzik, míg el nem fogja a gyermek utáni vágy. 

Termékenység ... 

Mikor eshet teherbe egy nő?

A nő csak a nemi aktus következtében, a peteérés körüli néhány napon eshet teherbe – a ciklus legtöbb napján ezért fogamzásképtelen . Sokak számára ugyan a biológia órákról még rémlik, hogy a nő peteérésére a 14. ciklusnap után kerül sor, a közelebbi összefüggések azonban sajnos kevéssé elterjedtek. 

A termékeny szakasz  a cikluson belül ciklusról ciklusra változhat, a ciklust magát és ennek következtében a peteérést is olyan mindennapos dolgok befolyásolhatják, mint pl. a túlterheltség, diéta, betegség stb. Ez megnehezíti a termékeny napok és a peteérés megállapítását. Annak ismerete azonban, hogy mikor kerül sor a peteérésre, maximalizálhatná az Ön teherbe esési esélyeit, ha szerelmi életét ehhez a tudáshoz igazítja. 

 

Miben segítenek az  online peteérési számítások?

pár_terhes_has

Az online számítási eszközök kevéssé célravezetők a termékeny napok és a peteérés automatizált kiszámításához a legutóbbi menstruációs adatok alapján. Tekintetbe kell vennünk, hogy az eredmények statikus számítási képleteken alapulnak, amelyek nem képesek rá, hogy figyelembe vegyék az Ön személyes körülményeit. Sok pár az így kapott adatok alapján olyankor él szexuális életet, amikor a teherbe esés valószínűtlen vagy éppenséggel lehetetlen, mivel a cikluson belüli termékeny szakaszt tévesen állapították meg. 

Márpedig léteznek egészen természetes jelek, amelyek megmutatják, melyek az Ön személyes, a peteérés körüli termékeny, a teherbe esés szempontjából a legígéretesebb  napjai. Tudja meg, milyen jelek mutatják a termékeny napokat, és hogyan figyelheti meg nagyobb költség nélkül saját ciklusát. 

 

A fogamzásképesség természetes növelése

gyógynövény terhes

Mielőtt alávetné magát különféle fárasztó, gyermeket ígérő terápiának és hormonkezelésnek, át kellene tekintenie minden lehetőséget, amit a természet kínálhat a gyermek utáni vágy dolgában. A hormonkezeléses terápiák következménye az egyéb egészségügyi problémák mellett gyakran az ikerterhesség.

Saját élethelyzetünk vizsgálata és apró intézkedések foganatosítása segíthet, hogy hamarosan teherbe essünk. Emellett léteznek olyan segédeszközök, amelyek segítenek saját személyes, peteérés környéki termékeny (fogamzásképes) napjainak meghatározásában, valamint teák és vitaminok, amelyek növelhetik az Ön és partnere termékenységét. A nőgyógyászatban, különösen a gyermek utáni vágy tekintetében a homeopátia is jó eredményeket produkál.